חשש שמוצרי יוניליבר, הנגועים בסלמונלה, הגיעו לצרכנים. זאת, לאור העובדה שחברת יוניליבר מסרבת בתוקף לחשוף את תאריך גילוי הזיהום במפעל. בעקבות פניית "מעריב" בנושא, יגיש ח"כ איציק שמולי שאילתה בכנסת ובה דרישה לחשיפת התאריך המדויק בו התגלתה סלמונלה בשני מותגי דגני בוקר תלמה שמייצרת חברת יונילבר. כמו כן, דורש ח"כ שמולי ממשרד הבריאות לבדוק לעומק את פרשת דגני הבוקר הנגועים שיוצרו במפעל יוניליבר.
"לא ברור מאיפה הוודאות הזאת שהמוצרים המזוהמים לא הגיעו לצרכן, אם עד כה לא דווח לציבור על תאריכי ייצור המוצרים האלה" אמר "העובדה שהחברה עד כה נקטה במדיניות של שקר והסתרה, לא מאפשרת בנקודה זו, להסתמך באופן בלעדי על הדיווח העצמי שלה. משרד הבריאות חייב כאן להיכנס לעובי הקורה ולבדוק את הדברים לאשורם בעצמו".
החשד גדל, משום שהדיווח של חברת "יוניליבר" על כך שהסלמונלה התגלתה לפני חודש, לא תואם את הדיווח של רשת שופרסל שעצירת האספקה של שני מותגי דגני הבוקר של תלמה, היתה לפני שלושה שבועות בלבד. וכן שפניות של הרשת לקבל הסבר להפסקת השיווק של המוצרים, לא נענתה בתשובה מלאה אלא בהודעה ש"היתה תקלה במפעל". עוד החלטה תמוהה של יוניליבר, היא לאפשר קבלת פיצוי לצרכנים שרכשו את שני מותגי הקורנפלייקס של תלמה, שהרי אם המוצרים היו תקינים לכל אורך החודש מדוע מגיע לצרכנים פיצוי? גם על כך נאמר מהחברה שמדובר בצעד להרגעת הפניקה שנוצרה.
בפניה נוספת של "מעריב" לחברת "יונילבר" בעניין זה, שוב הודגש חד משמעית, שהחברה מסרבת סירוב מוחלט לציין מה התאריך בו התגלה זיהום הסלמונלה במפעל בנימוק שפרסום תאריך גילוי הסלמונלה יגרום לאנשים לבהלה חדשה לגבי כל מוצרי תלמה שנרכשו סביב אותו תאריך. עוד צויין בחברת יונילבר שההחלטות בפרשה וההתנהלות של יחסי הציבור לגביה נעשות היום בהתייעצות ועל לדעת ההנהלה העולמית.
"ברגע שהתקשורת חשבה שאנחנו הסתרנו היינו צריכים להגיד על הזיהום. הטעות היחידה היא שהבנו מה קרה מאוחר מדי אבל גם משרד הבריאות וגם אנחנו פעלנו הנהלים. במפעלי מזון יש חדשות לבקרים מוצרים מזוהמים אם משרד הבריאות היה צריך לטפל בזה הוא לא היה מספיק לטפל בזה. משרד הבריאות אמר שאנחנו לא צריכים היינו ליידע אותם".