חורף חם וטבעוני: רוצים לאכול מרק אפונה ומתקשים להגיע למרקם הקרמי המיוחד שהוא מקבל בעזרת שמנת וחלב? המתכון המנצח של תנובה מציע חלופה הגיונית גם לאלו המחזיקים בדיאטה או אורח חיים טבעוני, בעזרת מרכיב פלא אחד קטן שעושה את ההבדל - ממרק רגיל - למעדן שלא יישאר בקערה לאורך זמן.

מרק אפונה קרמי וטבעוני

החומרים:
1 חבילה (500 גרם) אפונה יבשה 
2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות שמן זית
בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור
1 גביע מעדן סויה BIO 
בטעם טבעי "תנובה"

אופן ההכנה:
1. מניחים את האפונה היבשה בקערה גדולה מלאה במים ומשרים למשך הלילה. למחרת שוטפים היטב את האפונה ומעבירים אותה לסיר גדול יחד עם הגזרים. 

2. מכסים את האפונה במים עד שיעברו את גובה האפונים. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים במשך שעה ורבע, עד שהאפונה מתרככת ומתחילה להתפרק. מדי פעם מערבבים, ומוסיפים מים במידת הצורך.

3. במקביל, מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום, מטגנים למשך שלוש דקות נוספות. מוסיפים את הבצל המטוגן למרק וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט. מתבלים במלח ופלפל שחור.

4. להגשה, מזלפים מעט ממעדן הסויה ומגישים.