הילדים לומדים את חוג כלכלת הבית בבית הספר ומתגעגעים למטבח הבית ספרי בעקבות ההסגר? בכל בית יש מטבח כמו שלכל סיר יש מכסה, ולכן אפשר להפיג את השעמום הביתי בעזרה לאמא ואבא בהכנת ארוחת הצהריים. קייטנת אמא ואבא מעולם לא הייתה טעימה יותר! פנקו את בני המשפחה בקציצות טעימות ובפעילות משפחתית מגבשת שתעשה לכם את הבוקר המאוחר ואת הצהריים. 

מתכון מושלם לקציצות, מנה ביתית, מזינה בחלבון וחמה מהמחבת הישר לצלחת, מתאימה להכנה עם ילדים בימים טרופים אלו, פעילות מצוינת לילדים והורים שמשתעממים בבית בעקבות משבר הקורונה. 

מי לא אוהב קציצות חמות הישר מהמחבת?

כמובן שניתן להוסיף רוטב עשיר כדי להעשיר את הטעם של הקציצות. למרות שהטעם של הקציצה החמה שיוצאת מהמחבת פשוט מושלם! אם תרצו להוסיף כל סוג של רוטב תוכלו לעשות זאת, רוטב אהוב מאוד על ילדים, לילדים שלא מתפשרים על תיבול של קטשופ או מבוגרים שאוהבים את הטעם העשיר של רוטב העגבניות האיכותי המשלב עגבניות טריות, עשבי תיבול ומגוון תבלינים שמוסיפים המון לקציצות.

קציצות בקר (צילום: שרה רובין)
קציצות בקר (צילום: שרה רובין)

  • מרכיבים: 24 
  • דרגת קושי: קל
  • בשרי כשר
  • זמן הכנה: 60 דקות

מצרכים לקציצות 

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים חתוכים קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה 
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוץ דק
  • 5 כפות מי סודה
  • רבע כפית ראס אל חנות
  • רבע כפית מלח 
  • רבע כפית פלפל
  • 4 כפות פפריקה מתוקה
  • 4 כפות פפריקה חריפה- מרוקאית
  • חצי כוס פירורי לחם זהובים
  • שמן קנולה לטיגון

מצרים לרוטב

  • 1 בצל גדול או שני בצלים קטנים קצוץ דק
  • 2 עגבניות גדולות קצוצות דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף ראס אל חנות
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה רסק עגבניות
  • 1 חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • חצי כוס מים רותחים

קציצות בקר (צילום: שרה רובין)
קציצות בקר (צילום: שרה רובין)

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המצרכים, ניתן ללוש עם הידיים כמובן, עד לקבלת תערובת אחידה של כל המרכיבים, לאחר מכן מכינים באמצעות הידיים קציצות בגודל של כ- 5 ס"מ שקועות, בצורת מטבעות. 
  2. מחממים שמן קנולה במחבת לטיגון ומטגנים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים.
  3. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ, לאחר השחמה ראשונית מוסיפים את השום הכתוש. כשהשום והבצל משחימים כראוי מוסיפים העגבניות הטריות הקצוצות ולאחר התרככותן, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומחכים עד לרתיחה ובעבוע של הרוטב.
  4. כשהרוטב רותח, מוסיפים את הקציצות וממשיכים לבשל רבע שעה. 
  5. לאחר הבישול הגישו את הקציצות בליווי רוטב ופנקו גם את מנת הפחמימות היומית בכף מהרוטב שתסייע לשיפור הטעם של כל ארוחת הצהריים או הערב!

שרה רובין היא בלוגרית באתר FOODY