המתכון המנצח של תנובה - פיצה על בסיס מצות קראנצ'י:

החומרים:
2 מצות
1 ביצה גדולה, טרופה
מלח
1 כף שמן זית
5 כפות רוטב פיצה מוכן "אוליביה”
50 גרם גבינת "עמק" מגוררת גס,
או פתיתי "עמק”
3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן”
אורגנו מיובש

תוספות אפשריות: תירס, גבינת פטה מפוררת, עגבניות שרי, זיתים, פטריות, אנשובי, טונה או כל תוספת אהובה אחרת.

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור על תוכנית גריל. מרטיבים את המצות במים ושוברים אותן לחתיכות קטנות. שמים את חתיכות המצה בקערה, מוסיפים ביצה טרופה ומעט מלח ומערבבים.

2. מחממים שמן במחבת בקוטר 24 ס"מ מעל להבה גבוהה. משטחים את תערובת המצות במחבת בשכבה דקה ואחידה, משתדלים שלא יישארו חורים. מטגנים עד שהצד התחתון מזהיב קלות. הופכים על צלחת גדולה, מחליקים חזרה למחבת כשהצד המטוגן למעלה, ומזהיבים את הצד השני. מסירים מהאש.

3. מורחים את רוטב הפיצה על בסיס המצות המטוגן, מפזרים את הגבינות (אם רוצים תוספות מסדרים אותן על הגבינות בשלב זה), וזורים מעט אורגנו מיובש. מניחים את המחבת תחת הגריל החם 3־2 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. חותכים למשולשים ומגישים.