הספירולינה קיימת איתנו שנים רבות לצד כל הסופר פוד שמתגלים כיעילים בחיזוק מערכת החיסון ובהגנה נגד מחלות שונות.
לא מעט מחקרים מוכיחים שספירולינה טרייה  שנספגת הרבה יותר טוב בגוף מהיבשה, היא פתרון אולטימטיבי טבעי לחיזוק והגנה על המערכת החיסונית הודות לתכולת הרכיבים התזונתיים הרבים והאיכותיים שהיא מכילה וליכולת הספיגה המצוינת בגוף, בצורה מהירה וקלה יותר מכל מזון אחר בטבע! 

בימי קורונה חשוב לדעת שספירולינה עוזרת לחזק את הכבד האחראי על סינון הדם מרעלים וממזיקים ואת מערכת הנשימה שמסננת את החיידקים מהאווירה לצד חיזוק מערכת הדם.

השימוש בספירולינה היא בהחלט עניין אישי אבל בימים שכאלו, לא ממש מזיק להכניס אותה לתפריט שלנו ולתת לגוף איזה בוסט קטן שבטח רק יעשה טוב. אם אתם מאלו שפתוחים להתנסות בספירולינה או כבר מכורים אליה, הנה עוד 2 מתכונים שישדרגו לכם את התפריט.

פסטולינה
2 צרורות בזיליקום טרי
2 שיני שום
1/2 כוס שמן זית משובח (ולפי הצורך)  
1 חפיסת ספירולינה טרייה מזן קדרון
100 גרם פרמזן (אפשר להוסיף/להחסיר לפי הטעם)
2 כפות צנוברים קלויים (אלמנט ההפתעה: אפשר להחליף ב-1/3 כוס אגוזי קשיו קלויים)
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים (למעט הספירולינה והשמן) למעבד מזון ומרסקים עד לקבלת מרקם של משחה. מוסיפים בהדרגה את השמן, ובכל הוספת שמן מפעילים את מעבד המזון לכמה שניות ספורות. כשהתערובת מקבלת את המרקם הרצוי (אנחנו אוהבים להשאיר כמה צנוברים/אגוזים שלמים בממרח), מוסיפים מעט שמן ואת חפיסת הספירולינה, מערבבים לשתי שניות נוספות, וזהו. הפסטולינה שלנו מוכנה

פסטולינה (צילום: simpliigood)
פסטולינה (צילום: simpliigood)

חומוס עם ספירולינה

מצרכים:
500 גרם גרגרי חומוס מבושלים
1 שן שום
¼ כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות טחינה (לא חובה)
1 כף כמון טחון
¼ כפית פפריקה
¾ כפית מלח
20 גרם ספירולינה טרייה מזן קדרון
אופן ההכנה:
מרסקים את הספירולינה הטרייה עם גרגרי החומוס, השום, שמן הזית, מיץ הלימון, הטחינה,
הכמון והמלח במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
מוסיפים 1-2 כפות של מים בהתאם לצורך עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
מעבירים את התערובת לקערה ומטפטפים מעט שמן זית מעל / מפזרים מעט פפריקה.


פנקייקים מלא
ים באנרגיה

מצרכים:
2 ביצים
½ כוס של קמח נטול גלוטן
1 + ¼ כוס מים / חלב סויה / חלב שקדים
10 גרם חמאה מותכת
קמצוץ מלח אטלנטי
½ כפית תמצית וניל
20 גרם ספירולינה טרייה מזן קדרון
אופן ההכנה:
מערבבים את הביצים עם המלח בבלנדר.
בהדרגה מוסיפים את הנוזלים (חלב / מים לפי הבחירה) ואת הקמח עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
מוסיפים את החמאה המומסת והספירולינה הטרייה ומערבלים עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
נותנים לתערובת לנוח במשך שעה במקרר, לאחר שעה מוציאים את התערובת ומערבבים שוב.
מחממים מחבת טיגון לחום בינוני ובאמצעות כף שופכים את התערובת לתוך המחבת לעיגול דק-בינוני.
כאשר השוליים מתייצבים, הופכים את הפנקייק לבישול הצד השני.
חוזרים על הפעולה עד לתום התערובת.
מפזרים תותים טריים או בננות, וכמובן מייפל

(תודה לSimpliigood ספירולינה טריה על המתכונים https://algae.co.il/)

ספירולינה  (צילום: unsplash)
ספירולינה (צילום: unsplash)