החומרים:
לבצק:
¼ כוס שמן זית
3 כפיות שמרים יבשים
200 מ״ל יוגורט BIO עזים "פיראוס"
500 גרם (3½ כוסות) קמח לבן
½ כוס מים + כמה כפות
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח

לטיגון:
שמן זית
לקישוט:
מעט שומשום
להגשה:
צזיקי "פיראוס"

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים מלבד המלח, ומערבבים היטב. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את השמן והיוגורט. תחילה יוצקים חצי כוס מים, ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד 2־3 כפות. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק.

מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
אחרי שעה לשים מעט את הבצק וחותכים אותו ל־10 חתיכות שוות (מומלץ להשתמש במשקל. כל חתיכה אמורה לשקול 85־90 גרם). בעזרת כרית כף היד מגלגלים כל חתיכה על משטח העבודה לכדור. מכסים את הכדורים במגבת מטבח לחה כדי שלא יתייבשו.

מרדדים בעזרת מערוך כל כדור לעיגול בקוטר 12־15 ס״מ ובעובי 8־10 מ״מ. מחממים מחבת ומורחים עליה מעט שמן זית. מניחים את הבצק על המחבת החמה ומורחים עליו גם שמן זית מלמעלה. מפזרים שומשום אם רוצים. מטגנים כל פיתה כחמש דקות מכל צד עד שהיא מזהיבה ומעט משחימה. מגישים מיד, עם צזיקי וסלט.