רגע לפני סוף השבוע, ד"ר מאיה רוזמן הביאה בתוכניתה ב-103FM מתכון בטוח ומקורי לפלפלים קלויים ממולאים בתערובת גבינות.

מצרכים:

  • 6 פלפלים אדומים קטנים
  • חבילת גבינת טוב טעם 3%
  • מאה גרם גבינת לאבנה 5% או בולגרית למריחה 5%
  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ
  • שן שום כתושה
  • כוס פטריות קצוצות (כן, אפשר להשתמש גם בפטריות מקופסאות שימורים)
  • מלח, פפריקה, ועוד תבלינים לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מערבבים את הגבינות והירקות
  2. מסירים את "מכסה" הפלפלים, ממלאים את הפלפלים ואופים כחצי שעה ב-180 מעלות.
  3. בכל פלפל ממולא 50 קלוריות, ו־3 פלפלים נחשבים למנת חלבון בארוחה.

ארוחת ערב לדוגמה:

3 פלפלים קלויים ממולאים
ביצה / חביתה
סלט ירקות עשיר עם כפית שמן