החומרים:
250 גרם (¾1 כוסות) קמח
1½ כפיות אבקת אפייה
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
50 גרם (¼ כוס) סוכר
1 כף זרעי פשתן טחונים
1 כפית שטוחה קינמון, או לפי הטעם
קורט מלח
180 מ"ל (¾ כוס) משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר
70 מ"ל (1 גביע קטן) רסק תפוחים לא ממותק
80 מ"ל (⅓ כוס) סילאן או מייפל
2 כפות שמן
1 כפית מיץ לימון
3 גזרים בינוניים (בערך 1½ כוסות), מגוררים בפומפייה דקה
חופן חמוציות

ציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
1½ כפות משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (או לחלופין משמנים היטב).

מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרף ידני את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר, הפשתן, הקינמון והמלח.

מוסיפים את משקה הסויה, רסק התפוחים, הסילאן, השמן ומיץ הלימון ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה ללא גושים. מוסיפים את הגזר והחמוציות ומערבבים היטב.

ממלאים את השקעים עד ¾ מגובהם ואופים כ־20 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש ללא פירורים.
מוציאים את המאפינס מהתנור ומצננים.

מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר ומשקה הסויה עד שמתקבלת תערובת סמיכה. אם היא סמיכה מדי, אפשר לדלל עם עוד קצת משקה סויה. מזלפים את הציפוי מעל המאפינס ומגישים.