עוגת גבינה עם תותים

מרכיבים:
750 גרם גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה 9%
חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
חבילת ביסקוויטים בטעם קרמל (250 גרם)
קפה נמס חזק חם או אספרסו
ריבת תות שדה

לקישוט:
400 גרם תותים טריים, רצוי קטנים
עלי נענע טריים

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הגבינה, השמנת והפודינג. טובלים ביסקוויטים בקפה החם ומסדרים בתבנית. מעל כל עוגייה מניחים כפית קטנה מריבת התות. שופכים מעל הביסקוויטים את תערובת הגבינה ושומרים כרבע מהכמות בצד לציפוי.
טובלים את שאר הביסקוויטים בקפה ומניחים מעל הגבינה. מורחים את הגבינה הנותרת בשכבה דקה מעל הביסקוויטים.
חותכים את התותים הטריים לחצאים ומסדרים יפה מלמעלה. אפשר לקשט בעלי נענע.
המתכון באדיבות חלי ממן

עוגת גבינה קלה של חלי ממן (צילום: יח''צ)
עוגת גבינה קלה של חלי ממן (צילום: יח''צ)

עוגיות שיבולת שועל, שוקולד ותותים

מרכיבים (לכ־25 עוגיות):
1/2 כוס (50 גרם) פתיתי שיבולת שועל עבים של "סוגת"
1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח כוסמין מלא של "סוגת"
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים
1/3 כוס תותים מיובשים או חמוציות
1/3־1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר דמררה קלאסי של "סוגת"
1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס תותים טריים, חתוכים לקוביות

לקישוט:
חופן שוקולד צ'יפס
מעט מלח גס

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מוסיפים אגוזים, תותים מיובשים ושוקולד צ'יפס ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר, רסק תפוחים ותמצית וניל לתערובת אחידה. מוסיפים את הפירות ומערבבים בעדינות.
מעבירים בכל פעם שליש מהחומרים הרטובים לקערה של החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. מכניסים למקרר ל־15 דקות עד חצי שעה.
מחממים תנור ל־180 מעלות. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים עוגיות שטוחות בקוטר של כ־4 ס"מ. מסדרים אותן בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משבצים בכל עוגייה עוד שניים־שלושה שוקולד צ'יפס ומפזרים מעט מלח גס.
אופים 8־12 דקות. מוציאים מהתנור כשהשוליים מזהיבים ואפויים, אבל המרכז עדיין רך. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר. מאחסנים בקופסה אטומה.
המתכון באדיבות אורי שביט ל"סוגת"

עוגיות שיבולת שועל, שוקולד ותותים (צילום: חגי לפלר)
עוגיות שיבולת שועל, שוקולד ותותים (צילום: חגי לפלר)

קראמבל תותים ואגוזים

מרכיבים למלית:
400 גרם תותים חתוכים
1 לימון (גרידה ומיץ)
20 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
קורטוב מלח
1 שקית סוכר וניל

מרכיבים לקראמבל:
125 גרם סוכר
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
125 גרם שיבולת שועל
125 גרם פקאן
3 גרם שמרים
קורטוב מלח

להגשה:
גלידה או קצפת צמחית

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה, שופכים את התערובת לתבנית, מכסים אותה בנייר כסף ואופים במשך רבע שעה בחום של כ־200 מעלות.
במקביל, מערבבים היטב את הסוכר והחמאה, מוסיפים את שאר המרכיבים של הקראמבל ומערבבים.
בתום 15 הדקות בתנור, מסירים את נייר הכסף ומפוררים את בצק הקראמבל מעל התבנית באופן שווה. מנמיכים את הטמפרטורה ל־180 מעלות ואופים כ־17־20 דקות נוספות עד להשחמה. מקררים לפני ההגשה. מומלץ להגיש עם גלידה או קצפת צמחית.
המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka

קראמבל תותים ואגוזים (צילום: סטודיו TEKA)
קראמבל תותים ואגוזים (צילום: סטודיו TEKA)

תות לפנים

כך תכינו בבית מסיכת תותים לניקוי ומיצוק העור:
1. ערבבו בבלנדר שני תותים, חצי אפרסק מגורד וכף ברנדי.
2. מרחו על פנים נקיות והניחו למסיכה להתייבש על העור במשך עשר דקות.
3. לאחר עשר דקות שטפו היטב במים.
באדיבות ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור 

מסיכת תותים (צילום: אינגאימג')
מסיכת תותים (צילום: אינגאימג')