אין מפלגה או סיעה בזירה הפוליטית בישראל שראשיה כל כך עוינים ולא סובלים אחד את השני כמו מפלגת "יהדות התורה".  אחד מחברי הכנסת לשעבר שלה אמר לי שבצמרת יהדות התורה לוהטת שנאת חינם שיכולה להחריב שלושה בתי מקדש. דבר אחד, ליתר דיוק גורם, יעד, מלכד ומאחד את שרי וחברי הכנסת של יהדות התורה. התמיכה, המסירות, הנאמנות וההתרפסות לראש הממשלה בנימין נתניהו. זה בא לידי ביטוי מצדם לא רק בתחום המפלגתי, כלומר בתמיכה בהישרדותו של נתניהו כראש ממשלה. התמיכה האובססיבית שלהם בנתניהו הפכה לסגידה. ממש. בלי גוזמה. 

חבר הכנסת משה גפני, ראש הפלג החרדי-ליטאי ביהדות התורה, מנהיג, מוביל ומזין את הסגידה לנתניהו מזה שנים. צריך להקשיב לסיפורים הרווחים בקרב עסקנים חרדים וחסידיים בכירים  בבני-ברק ובירושלים כדי להבין את עומק הסגידה של גפני וכניעתו לראש הממשלה נתניהו.

בקרב עסקני חסידות גור עדיין רווחים סיפורים על המסירות והנאמנות חסרות המעצורים לנתניהו שהפגין חבר הכנסת לשעבר של יהדות התורה, יעקב ליצמן, שכיהן כשר ונחשב לראש המפלגה. "כשהיה מקבל טלפון מנתניהו, ליצמן היה מתרגש ונרגש כאילו קיבל בת קול מהשמים", מספרים עסקני חסידות גור. ההתרפסות הזאת לנתניהו עברה ומקבלת ביטויים מצדו של יורשו של ליצמן בראשות 'יהדות התורה' יצחק גולדקנופף. לראשי יהדות התורה לא הפריעה העובדה שראש הממשלה נתניהו הוא אתאיסט. אביו המלומד היה אתאיסט גלוי, מוצהר וגאה. נתניהו זקוק נואשות לתמיכת חברי הכנסת החרדיים והחסידיים של יהדות התורה ושומר את אמונתו כאתאיסט נסתר.

בנימין נתניהו ומשה גפני (צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90)
בנימין נתניהו ומשה גפני (צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90)

שרי וחברי הכנסת של יהדות התורה לא קיבלו מנתניהו בתמורה לסגידה שלהם שום הישג משמעותי בתחום דת ומדינה. לא רשום על שמם של גפני או של אייכלר ופרוש שום חוק, שום מהלך, שום יוזמה שקידמה במשהו את ערכי הדת והיהדות. מה שנתניהו העניק להם הוא התקציבים, בהיקפים של מיליוני שקלים, שגפני כיושב-ראש ותיק של ועדת הכספים, דאג להבטיח ולשריין. כהונות, תיקי השרים שקיבלו גולדקנופף, פרוש ולאחרונה כהונת סגן שר שקיבל אייכלר,לא תרמו מאומה לקידום ערך מרכזי ועליון של הדת והיהדות. השבת לא הייתה כל כך מחוללת, מושפלת בריכוזי אוכלוסיה בישראל כמו בשנים האחרונות.

בנימין נתניהו וישראל אייכלר (צילום: יונתן זינדל פלאש 90)
בנימין נתניהו וישראל אייכלר (צילום: יונתן זינדל פלאש 90)

הגמול, ליתר דיוק העונש, לסגידה רבת השנים וחסרת המעצורים לראש הממשלה נתניהו ששרי וחברי הכנסת של יהדות התורה קיימו ושמרו בנאמנות, היה צפוי להגיע זה מכבר. בסופו של יום הגמול נחת על ראשיהם. הם לא מצליחים, סליחה, נכשלים בקידום אישור חוק גיוס חדש, שאמור היה להבטיח את לימוד התורה בישיבות – הערך העליון והראשי ביהדות, ותלמוד תורה כנגד כולם. גפני, גולדקנופף, פרוש, אייכלר ועמיתיהם נחשפו במלוא עליבותם.

גדול תורה ליטאי, הרב דב לנדו, מצהיר: "אני לא מאמין לנתניהו". כל הכבוד. היכן הוא היה כל השנים, שנאמנו כמו משה גפני סגד לנתניהו ומכר את ערכי הדת והיהדות בעד בצע של תקציבים? מה יעלה בגורלו של חוק הגיוס החדש לא ידוע ולא ברור. מה שידוע וברור, הוא ששרי וחברי הכנסת של יהדות התורה, חטאו ופשעו בריש גלי בסגידה חסרת מעצורים לראש הממשלה נתניהו במטרה להבטיח את שרידותו כראש ממשלה. התנהגות והתנהלות מנוגדות, סותרות, מבזות את ערכי הדת והיהדות. וחמור מכל, מסכנות את הערך העליון והראשון של היהדות – לימוד תורה.