סיעת המחנה הממלכתי חוזרת לשמה הקודם - "כחול לבן". ההחלטה התקבלה בתום התייעצות פנימית של יו"ר הסיעה, ח"כ בני גנץ, יחד עם חברי הכנסת של הסיעה. השם "כחול לבן" שימש את גנץ ומפלגתו בקמפיינים קודמים, והוחלף בפרק זמן קצר במסגרת הבחירות האחרונות.
יו"ר המפלגה, ח"כ בני גנץ, מסר: "אנחנו ממשיכים במסע בו הלכנו מהיום הראשון – לחבר ולאחד את כלל החברה בישראל. במיוחד עכשיו, אחרי אסון השבעה באוקטובר, אחרי חיזבאללה ואיראן - זה הזמן לעבור להסכמות ולאחות את הקרעים. אין יותר מחנות, כולנו כחול לבן".
המהלך שמובילה סיעת "כחול לבן" מגיע על רקע טלטלה פנימית - ובראשה שתי פרישות דרמטיות בתוך יממה אחת. הראשון לפרוש היה גדי איזנקוט, שהודיע אמש על החלטתו לעזוב את החיים הפוליטיים. על פי דיווח בחדשות 12, הרקע לפרישתו הוא ככל הנראה אכזבה מהתנהלות הפריימריז הפנימיים במפלגה.
הבוקר (שלישי), הודיע גם חבר הכנסת מתן כהנא ליו"ר המפלגה בני גנץ על פרישתו - הן מהמפלגה והן מהכנסת. גורמים פוליטיים המעורבים במהלך טוענים כי כהנא קיבל את ההחלטה בתיאום עם נפתלי בנט, כחלק מהיערכות אסטרטגית לקראת הבחירות הקרובות. העזיבה הכפולה לא נתפסת רק כביטוי למשבר אישי או פוליטי, אלא כסימן ברור לזרמים תת־קרקעיים בתוך המפלגה - שעתה מתחילים לצוף אל פני השטח.
"כחול לבן", שבעבר נחשבה לעוגן המרכזי להקמת קואליציה אלטרנטיבית, חווה כעת פיצול משמעותי. המתיחות סביב אופן ניהול הפריימריז, התחושות כלפי הנהגת גנץ וחוסר בהירות לגבי הכיוון העתידי – כולם תרמו לגל עזיבה שמערער את יסודותיה האידיאולוגיים של המפלגה.
פרישתו של כהנא, אשר לפי הערכות עשוי לחבור ליוזמה פוליטית חדשה ביוזמת נפתלי בנט, מעניקה למהלך זה רוח גבית נוספת ומחזקת את התחושה כי מתהווה מהלך פוליטי רחב יותר, החורג מגבולות "כחול לבן" עצמה.
בתוך כך, עולות מספר שאלות מהותיות בנוגע לעתיד המפלגה והמערכת הפוליטית כולה. האם צפוי גל עזיבות נוסף בשורות המחנה הממלכתי? ככל שהמתיחות הפנימית תימשך, ייתכן שנראה חברי כנסת נוספים בוחנים את דרכם מחוץ למסגרת הקיימת. שאלה מרכזית נוספת היא האם יו"ר המפלגה, בני גנץ, יצליח לעצור את המגמה, לשקם את האמון הפנימי ולבנות מחדש את מעמד המפלגה לקראת הבחירות הקרובות. בכך תלוי במידה רבה עתידו הפוליטי - לא רק שלו, אלא גם של המחנה המרכזי כולו.