הקרב על רבנות עיריית באר שבע מגיע לבג"ץ. הרב יורם כהן, שהפסיד את התפקיד על חודו של קול אחד, עתר נגד השר לשירותי דת, הוועדה לבחירת רב עיר באר שבע, הרב אברהם דרעי שנבחר לתפקיד ומועצת עיריית באר שבע.
בעתירה, שהוגשה בידי עו"ד אילן בומבך ועו"ד יריב רונן, מבקש הרב כהן צו שיורה לשר ולוועדת הבחירות לבטל את הליך הבחירה ולערוך אותה מחדש: "בית המשפט הנכבד מתבקש בזאת להוציא מלפניו צו על תנאי המופנה אל השר ואל ועדת הבחירה, המורה להם להתייצב וליתן טעם אם יש בידם כזה - מדוע לא יבוטל הליך הבחירות לתפקיד רב העיר באר שבע, בו הצביעו חברי האספה הבוחרת, כל זאת בשל פגמים מהותיים שנפלו בהליך הבחירות ובהצבעה עצמה" נכתב בראשית העתירה.
כמו כן ביקש הרב כהן לקיים את הדיון בהקדם. על פי העתירה, בהליך הבחירות שהתקיימו בפברואר השנה, נפלו שורה של פגמים שזיהמו את כל ההליך.
בין היתר נאמר, כי אחד מאנשי הוועדה, התגורר בשכנות לרב דרעי שנבחר ואף התפלל עימו במשך 27 שנים באותו בית כנסת. אותו חבר ועדה, רפאל צרפתי, שימש גם כגזבר בית הכנסת נתיבות שלום, בו נהג הרב דרעי להתפלל. עוד נטען, כי במועד הבחירות היתה כתבתו בישוב עומר הסמוך לבאר שבע.
כמו כן, הוחלף אחד מחברי הועדה הבוחרת שפרש לגמלאות לפני קיום הליך הבחירה, ברב העיר נשר הרב יצחק לוי. החילוף התרחש ביום בו התקיימה ההצבעה, 08.02.2026. בבחירות זכה הרב דרעי ב-26 קולות של חברי הוועדה, בעוד הרב כהן קיבל 25 קולות. מועמד נוסף קיבל שני קולות ומעטפה אחת היתה ריקה.
עוד כתב העותר, כי חבר אחר במועצה משמש כעובד המועצה הדתית והוא משמש גם עוזר של השר מיקי זהר וחבר נוסף, משמש גם כן כעובד המועצה הדתית. טענה נוספת נוגעת להשפעתו של הראשון לציון לשעבר, הרב יצחק יוסף, לטובתו של הרב דרעי. על פי העתירה, הגיע הרב יוסף לאירוע שהתקיים במלון לאונרדו בבאר שבע, פגש שם את חברי הועדה הבוחרת ופעל להשפיע עליהם לבחור ברב דרעי.
העתירה מפרטת שורה ארוכה של ליקויים ופגמים שנפלו בהליך הבחירה ונימוקים משפטיים התומכים בכך שמדובר בפגמים מהותיים. עו"ד בומבך ורונן פירטו גם את המהלכים שנעשו על ידם לאחר הליך הבחירה ובהם שיגור מכתבים רבים לכל הנוגעים בדבר, בבקשה להורות על ביטול הבחירות ועריכתן מחדש.
גם במכתבים אלו, הועלו טענות מפורטות באשר לעמידת חברות וחברי הועדה הבוחרת במדדים להשתלב בה. באחד המכתבים כתבו בומבך ורונן בשם הרב כהן, כי קורות החיים של חלק מחברי הועדה שהוגשו כתמיכה במועמדותם לצורך זה, היו מעומעמים וכי הם אינם עומדים בקריטריונים לכך: "ברור כי הרציונל הוא שימונו נציגי ציבור בעלי מעמד קהילתי משמעותי ולא דמויות אנונימיות ובלתי מוכרות, שגם אם חילקו בעבר סלי מזון לנזקקים, אינם באים בגדר פעילים חברתיים".
עוד נכתב: "יש להחיל כאן מבחנים מהותיים, ודאי לנוכח החשש הכבדכי נעשה כאן ניסיון לשבץ נציגי ציבור בעלי זיקה משמעותית לתנועת ש"ס". בחלק הנוגע לטיעון המשפטי נכתב בעתירה: "מכלל האמור עולה כי בבחירות שבנדון נפלו פגמים וליקויים שורשיים. אלה לא רק עומדים בפני עצמם, אלא מצטברים למסה קריטית שמחייבת את ביטול הבחירות בהינתן העובדה המכרעת, שהפער בין העותר לבין הרב אברהם דרעי, עמד על חודו של קול אחד".
עו"ד בומבך ורונן טוענים, כי בעצם הביאו רב מאשדוד ששם מרכז חייו של הרב דרעי, והריצו אותו לתפקיד רב העיר באר שבע. הדבר נעשה תוך גיוס כוחות פוליטיים משמעותיים ורמיסה גלויה של ערך טוהר הבחירות. עוד צורפו לעתירה דוגמאות רבות של הליכים ממקומות אחרים בהם נפלו פגמים מהותיים שהתבררו גם כן בבית המשפט.
בסיום הדברים נרשם, כי ההלכה הפסוקה מתחשבת חכך שבהחלטה המנהלית דבקו מספר פגמים בו זמנית, אשר אמנם כל אחד עומד בפני עצמו, אך כמובן שיש מקום למשקלם הסגולי המצטבר. במישור התקשורתי וההלכתי, ניתנה פרהסיה למאמצים הכבירים שהפעילו תנועת ש"ס ומנהיגה הרוחני הרב יצחק יוסף, להביא לבחירתו של הרב דרעי לתפקיד רב העיר באר שבע.
לבסוף קראו לגורמים השונים לבטל את תוצאות הבחירות: "כפי שראינו, הכל היה 'כשר' בדרך למטרה זו וכל כלי מנהלי הופעל. על יסוד כל האמור בעתירה זו, לא כל שכן צבר הפגמים החמורים שפורטו בה, מתבקש בית המשפט הנכבד לקבל החלטה דחופה בדבר הוצאת צו על תנאי וכן לקבוע דיון בהול בעתירה שבה יורה כאמור על פי המתבקש בתחילתה".